Bebekliler Derneği
25 Kasım 2021 - 31 Mart 2022
14. Dönem Üç Aylık Faaliyet Raporu

İdari ve Dernek İçi Faaliyetler:

• 24 Kasım 2021 1. Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleşti, Yeni Yönetim’in görev dağılımı yapıldı ve web sitemizden duyuruldu.

• 25 Kasım 2021 Dernek Devir Teslim İşlemi resmi olarak yapıldı.

• Derneğe ait alan adı ve markaların patent-izleme süreçleri takip edildi, güncel tutuldu.

• Dernek bilgi ve dökümlerinin saklandığı bilgisayarın güvenliği için Kaspersky Güvenlik Sistemi kuruldu, güncel tutuldu. Bilgilerin yedekleme işlemi düzenli olarak yapıldı.

• Teknik Yardım kapsamında, Solution Teknoloji ve Çözümleme Firması’ndan Köksal Akbaba ile düzenli aralıklarla kontrol-düzenleme ve aynı zamanda ihtiyaç anında görüşmek üzere danışmanlık hizmeti için anlaşma imzalandı.

• Mali Müşavir Birol Köse ile aylık görüşmeler sürdürüldü. Derneğin maddi durumu korundu.

• Üç ayda bir Mali Durum Tablosu düzenlenerek ofis panosunda tutulmasına ve internet sitesi üzerinden yayınlanmasına karar verildi.

• İnternet sitesi ve sosyal medya hesapları güncellendi-güncel tutulmaya devam ediyor.

• Acil-kısa-orta-uzun vadede yapılacak projeler tespit edildi. İlk altı aylık süreç için Stratejik Plan oluşturuldu. Oluşturulan bu stratejik plan, herkese açık şekilde internet sitemiz üzerinden yayınlandı.

• 2021 yılında dört kez Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı. Ocak 2022-Mart 2022 içinde gerçekleşen yedi toplantıyla birlikte dönem boyunca toplam on bir defa toplantı gerçekleştirildi. Toplantılarda alınan tüm kararlar oy birliği ile alındı.

• Dernek Sekreterimiz Nilgün Tan’ın istifasından sonra yeni aday sekreterlerle görüşüldü. Görüşmeler sonuncunda adaylardan Hazal Öktem seçilerek göreve başladı ve pandemi sürecinin de azalması nedeniyle ofisimiz 10.00-17.00 saatleri arasında açık tutulmaya başlandı. Web sitesi üzerinden üyelerimize duyuruldu.

• İçişleri Bakanlığı Dernekler Masası, denetim için derneğimize geldi. Her türlü evrak talepleri karşılandı.

Henüz rapor tarafımıza iletilmedi.

• Dernek içi temizlik ve düzenleme belirli aralıklarla yapıldı. Kullanılmayan, bozuk eşyalar çıkarıldı-tamir edilerek yeniden kullanıma alınması sağlandı.

• Derneğin 31.03.2022 itibariyle güncel üye sayısı/Fonzip verilerine göre: 370

• Bu üç aylık dönemde kazandırılan üye sayısı: 22 oldu.

Yardım-Bağış ve İhtiyaç Faaliyetleri:

• Acil durumlarda kullanılmak üzere dernekte Temel İlk Yardım Malzemeleri bulundurulmasına özen gösterildi.

• Tevfik Fikret İlkokulu için 350 öğrencinin ihtiyaç duyduğu Revir’ in yapımı üstlenildi. Bebek halkının da faydalanabileceği Revir için Mayıs ayında açılışa hazırlanmak üzere tadilat başlatıldı.

• Üyelere dağıtmak ve bağış toplamak adına 2022 yılı takvimlerimiz basıldı, dağıtıldı.

Sosyal Faaliyetler:

• Etkinlik, özel gün kutlamaları, bilgilendirme vs. konularda üyeler sosyal medya duyurularının yanı sıra SMS ile bilgilendirildi.

• Geleneksel Aylık Kahvaltı etkinliği düzenli olarak sürdürüldü.

• Özel günler sosyal medya ve SMS ile hatırlandı. Milli Bayramlarda ATA’mız büstünde anıldı.

• Mahallemiz içinde-yakınında düzenlenen etkinlik ve kermeslere katılındı, duyuruları yapıldı.

• Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan ve Muhtarımız Ayşe Laplanche ziyaretimize geldi, faaliyetlerimiz ve mahallemiz için görüşmeler gerçekleştirildi.

• Mavi Çocuk 2022 Çalışma Komitesi kuruldu. 23 Nisan günü etkinliğin, birçok kurum-kuruluşun katılımıyla Çınarlı Bahçe’de konser ve stantlarla, sahilde tekne ve etkinliklerle gerçekleştirilmesi için çalışmalara başlandı.

• ‘‘İstanbul Çocuk ve Deniz’’ temalı yarışmamız, Beşiktaş Kaymakamlığı’nın oluruyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm devlet ve özel ilkokullara yazıyla duyuruldu. Bunun yanı sıra duyuru afişleri ilçemizdeki 34 okula tarafımızca dağıtıldı. Belediyeyle görüşülerek Beşiktaş ilçesi içinde çeşitli merkezlere afiş ve brandalarının asılması sağlandı.

• Etkinlikte dağıtılmak üzere Kırmızı Kedi Kitabevi’nden 100 adet Çocuklar İçin Atatürk’ün Söylev/Nutuk kitabının alınmasına karar verildi.

• Yazar-ressam Can Göknil’in çocuk kitaplarının etkinlikte dağıtılmak üzere Can Yayınları’ndan alınmasına karar verildi.

• Geçmiş yıllarda European Maritime Day (EMD) kapsamında Türkiye’de düzenlenen ilk etkinlik olan Mavi Çocuk Etkinliği bu yıl da listede yer aldı. EMD ile iletişime geçildi.

• Katılacak kurum-kuruluş ve kişilere etkinlik öncesi özel katılım davetiyesi gönderilmesine karar verildi.

• Derneğimiz, Boğaziçi problemlerinin görüşüldüğü BODEP (Boğaziçi Dernekler Platformu) Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Ortak sorunlarımız görüşüldü.

• Mahallemiz önemli sanatçılarından Gürol Sözen’in, ‘‘1919-1923 Onlar ve Biz’’ Resim Sergisi için çalışmalar başlatıldı. Serginin, Ortaköy Kethüda yerleşkesinde gerçekleştirilmesi için Beşiktaş Belediyesi’nden gerekli izinler alındı.

• Bebek TSM Korosu’nun çalışmalarını sürdürebilmesi adına Tevfik Fikret İlkokulu’na yazılı talepte bulunuldu. Kaymakamlık izni ile haftada bir gün olmak üzere grup koro çalışmalarına başladı.

• Başlayan dönemimizden itibaren derneğimize kazandırılan yeni üyelerle, dernekte buluşmalar gerçekleştirildi.

• Ziyaretimize gelen Siyasi Parti, STK Temsilcileri ve Muhtarlar ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Saygılarımızla,

Bebekliler Derneği Yönetim Kurulu