Bebekliler Derneği
1 Nisan 2022 - 30 Haziran 2022
14. Dönem Üç Aylık Faaliyet Raporu

İdari ve Dernek İçi Faaliyetler:

• Teknik Yardım kapsamında, Solution Teknoloji ve Çözümleme Firması’ndan Köksal Akbaba ile danışmanlık hizmeti sürdürüldü.

• Mali Müşavir Birol Köse ile aylık görüşmeler sürdürüldü. Derneğin maddi durumu korundu.

• Üç ayda bir Denetim ve Mali Durum Tablosu düzenlenerek ofis panosunda ve internet sitesi üzerinden yayınlanmaya devam etti.

• İnternet sitesi ve sosyal medya hesapları güncel tutuldu.

• 3 adet markamız için (Bebekliler Derneği, Bebek Şenliği, Bebek Festivali) uygun firma ile anlaşılarak patentleri korundu.

• 3 ayda bir hazırlanan mali durum tablomuzun internet sitesi üzerinden de yayınlanması kararlaştırıldı.

Yardım-Bağış ve İhtiyaç Faaliyetleri:

• Tevfik Fikret İlkokulu için 350 öğrencinin ihtiyaç duyduğu Revir’ in yapımı üstlenildi. Bebek halkının da faydalanabileceği Revir için mahalle sakinlerinden ve eczanelerinden ilaç yardımı toplandı. Revir açılışı, 20.05.2022 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Türkoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ersan Öksüz-İbrahim Aybek, Yönetim Kurulumuz ve bağışçılarımızın katılımıyla yapıldı.

• Açılışı yapılan Revire, ‘‘Bebekliler Derneği’’ katkılarıyla yapıldığına dair bir plaka yerleştirilmesine karar verildi.

• Burs ve Bağış Komitesi kurulmasına ve fon toplama amacı ile çağrı yapılmasına karar verildi.

• Bebek Şenliği Komitesi’nin güncellenen ‘‘Şen Bebek Etkinlik Komitesi’’ adıyla faaliyetlerinin devam etmesi planlandı.

Sosyal Faaliyetler:

• Etkinlik, özel gün kutlamaları, bilgilendirme vs. konularda üyelere sosyal medya duyurularının yanı sıra SMS ile de bilgi verildi.

• Geleneksel Kahvaltı etkinliği düzenlenmeye devam etti. 8 Mayıs Pazar Anneler Günü’ne denk gelen kahvaltıda, Annelerimize dağıtılan karanfillerle günleri kutlandı.

• Mavi Çocuk 2022 yarışması düzenlendi. Milli Eğitim, yarışmayı okullara yazıyla duyurdu. Bunun yanı sıra afişler, ilçemizdeki 34 okula tarafımızca dağıtıldı. Belediyeyle görüşülerek Beşiktaş ilçesi içinde çeşitli yerlere afiş ve brandalarının asılması sağlandı.

• Mavi Çocuk yarışması için gönderilen eserlerin elemesi için jüri ekibi toplandı ve değerlendirmelerini yaptı.

• 23 Nisan günü etkinlik birçok kurum-kuruluşun katılımıyla Çınarlı Bahçe’de konser ve stantlarla, sahilde tekne ve etkinliklerle gerçekleştirildi.

• Yarışmanın ödül töreni etkinlik günü yapıldı, kazananların hediyeleri verildi. Bebekliler Derneği tebrik ve teşekkürü, kazananlara dağıtılan çantalara yerleştirildi. Törene katılamayan öğrencilerin ödüllerinin daha sonra dernekte teslim edileceği duyuruldu. Tüm katılımcı öğrencilerin sertifikaları, öğrencilere dağıtılmak üzere okullara tarafımızca teslim edildi.

• Etkinlikte dağıtılmak üzere Kırmızı Kedi Kitabevi’nden 100 adet çocuklar için Söylev/Nutuk alındı. Kitaplara Bebekliler Derneği ibaresi ile kutlama mesajı yazıldı.

• Yazar-ressam Can Göknil’in çocuk kitapları etkinlikte dağıtılmak üzere Can Yayınları’ndan alındı. Kitaplar, Can Göknil tarafından imzalanarak kendisinin de katılımıyla 23 Nisan günü dağıtıldı.

• European Maritime Day (EMD) tarafından gönderilen bez çantalar 23 Nisan günü katılımcılara dağıtıldı.

• Katılan kurum-kuruluş ve kişilere etkinlik öncesi özel katılım davetiyesi, sonrasında ise teşekkür mektubu yollandı. Üyelerimize, sosyal medya ve SMS ile ayrıca teşekkür edildi.

• Özel günler sosyal medya ve SMS ile hatırlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Ata’mız büstü önünde anıldı.

• ATA ziyaretimiz sonrasında Tekne Gezisi etkinliğiyle bayramımız kutlandı. Etkinliğe, Bebek Türk Sanat Müziği Korosu üyeleri de performanslarıyla eşlik etti.

• Derneğimiz üyelerinin de talep ve şikayetleri göz önünde bulundurularak derlenen ‘‘Talep Ve Öneriler’’ yazımızın, 2 Haziran 2022’de yapılacak Semtini Yaşat/Bebek Belediye Toplantısı bitiminde ilgili kişilere teslim edilmesine karar verildi.

Saygılarımızla,

Bebekliler Derneği Yönetim Kurulu