2019 - 2021 Dönemi Yönetim Kurulu

13. dönemin Yönetim Kurulu üyeleri 16 Şubat 2019 tarihli Genel Kurul'da seçilerek göreve gelmiştir.

WhatsApp Image 2020-01-07 at 17.48.59.jp

Başkan

A. Murat Kaynar

Murat Kaynar 1953 yılında Bebek/İstanbul’da doğmuştur.

Bebek'te bulunan Tevfik Fikret İlkokulu'nun ilk mezunları arasında yer almaktadır. Ortaöğrenimini Saint Michel Lisesi (1964-1968) ve Saint Joseph Lisesi'nde (1968-1971) tamamladıktan sonra lisans derecesini University of Bradford'dan Kimya Mühendisliği alanında (1971-1975), yüksek lisans derecesini de University of San Francisco’dan İşletme alanında (MBA) almıştır (1977).

1982’de eşi Süreyya ile evlenmiştir ve bu evlilikten iki oğlu bulunmaktadır.

Kariyerinin başında kısa bir profesyonel çalışma yaşamı geçirip ardından girişimci olarak kendi işini kurmuş ve uzun yıllar boyunca sanayi hammaddelerinin ithalatını ve dağıtımını yapmıştır. Çalışma yaşamını noktaladığı 2013 yılından bu yana sosyal girişimci olarak çalışmaktadır. Türk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu üyesi, Koruncuk Vakfı, Saint Joseph Lisesi Eğitim Vakfı ve TEGV Mütevelli üyesi, İstanbul Rotary Kulübü üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Divan Heyeti üyesidir.

Nigar Alemdar 2.jpg

Başkan Yardımcısı

E. Nigâr Alemdar

Dört kuşak Bebekli olan Nigâr Alemdar'ın büyükbabaanne soyu 1800’lü yıllardan itibaren Kayalar/Aşiyan’da yaşamış, sonra Bebek’in içine taşınmıştır. Beşinci kuşak olan iki kızı Bebek doğumludur.

Nigâr Alemdar Arnavutköy Amerikan Kız Koleji (şimdiki Robert College) mezunudur. Yüksek öğrenimini ABD’de tamamlamıştır. İngiliz ve Amerikan Edebiyatı'ndan Lisans, Dilbilim alanında Yüksek Lisans derecelerine sahiptir.

Robert College ve Boğaziçi Üniversitesi’nde İngilizce öğrettiği yıllarda simültane konferans çevirisi eğitimi almış ve çalışmalarına bu alanda devam etmiştir. Türkiye’nin Avrupa Birliği fasılları üzerinde Brüksel’deki müzakerelerin çevirisi de dahil olmak üzere diplomatik, akademik, ekonomi, ticaret ve teknik konulardaki yüzlerce konferansta yıllarca görev almıştır. Halen kurucularından olduğu Boğaziçi Üniversitesi Çeviri Bilim Kürsüsü’nde genç kuşak konferans çevirmenlerine ders veren Nigâr Alemdar, yazılı ve sözlü çeviriyle iç içe geçmiş bir yaşam sürdürmektedir.

İngilizce’ye çevirdiği 'Those Who Knew Atatürk' ve 'Women and Spaces' yurt dışında yayınlanmıştır. Ünlü İngiliz tarihçi Philip Mansel’in üç kitabını da Türkçe'ye kazandırmıştır. Nigâr Alemdar dedesinin annesi olan Şair Nigâr Hanım ile anne tarafından atası Ahmet Mithat Efendi’nin aile geleneği olan dil uğraşını halen kitap yazarak devam ettirmektedir.

aeb0a149697028548abdb8efa41c03c7_big_r_e

Emel Candan

Emel Candan 1951 yılında Bebek/İstanbul'da doğmuştur.

Beşiktaş Kız Lisesi mezunudur. İki kız çocuğu sahibidir.

Yapı Kredi Bankası’ndan emekli olduktan sonra el sanatları alanında çalışmalarına devam
etmiştir. Sarıyer Mikro Kredi ve Sarıyer Türk Kadınlar Birliği’nde de hizmetleri bulunan Emel Candan 10 yılı aşkın bir süredir Bebekliler Derneği'nde aktif görev almaktadır.

IBRAHIM%20VURAL%20RESIM_edited.jpg

Sayman

E. İbrahim Vural

İbrahim Vural 1951 yılında Bebek/İstanbul'da doğmuştur.

İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi mezunudur. Evli ve 2 çocukludur.

Hulya Ozcakir

Hülya Özçakır

Hülya Özçakır 1953 yılında Bebek/İstanbul'da doğmuştur.

Beşiktaş Kız Lisesi mezunudur.

1973-2018 yılları arasında Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışarak emekli olmuştur. Hülya Özçakır aynı zamanda Sarıyer Mikro Kredi ve Sarıyer Türk Kadınlar Birliği’nde de aktif görev almaktadır.

p200_profile_40875854_6196614.png

Afife Elbirlik

Afife Elbirlik 1960 yılında Karşıyaka/İzmir'de doğmuştur.

Maçka İlkokulu ve Avusturya Lisesi'ni takiben Viyana Teknik Üniversitesi Bilgi İşlem Bölümü'nü tamamlamıştır. İki kız çocuğu sahibidir.

Çalışma hayatına akademik dünyada başlamış, ardından gıda ve hizmet sektörlerinde devam etmiştir. 2012'den beri kendi adına kurduğu gayrimenkul pazarlama şirketini yönetmektedir. Hobileri arasında yelkencilik ve golf bulunmaktadır. Afife Elbirlik farklı STK'larda aktif görevler üstlenmektedir.

cem2.jpg

Cem A. Ener

Cem Ener Bursa'da doğmuştur. 2008 yılından beri Bebek'te yaşamaktadır.

Lisans derecesini Yıldız Teknik Üniversitesi'nden, Yüksek Lisans derecesini Boğaziçi Üniversitesi'nden almıştır. Halen Doktora çalışmalarına Yıldız Teknik Üniversitesi'nde devam etmektedir.

Çalışma hayatına internet girişimcisi olarak Amsterdam/Hollanda'da başlamış olup, Türkiye'ye döndükten sonra girişim sermayesi alanında faaliyet gösteren şirketlerde görev almıştır. Türkiye'de 'melek yatırım' konseptinin yaygınlaşmasına öncülük eden BUBA Ventures'ın kurucu ekibinde yer almaktadır.

NILGUN%20TAN%20RESIM%20_edited.jpg

İdari Yönetici

Nilgün Tan

Nilgün Tan 1960 yılında Ankara'da doğmuştur.

Fenerbahçe Lisesi'nden 1978 yılında mezun olmuştur. Lisans derecelerini Anadolu Üniversitesi (İşletme) ve İstanbul Üniversitesi'nden (Sosyoloji) almıştır. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi’nden Pedagojik Formasyon (2017) almıştır. Bir oğlu bulunmaktadır.

1985-1987 yılları arasında Londra'da yaşamış, bankacılık, havayolu ve turizm sektörlerinde çalışmıştır. Nilgün Tan aynı zamanda bir Aile Danışmanı olup, şu anda İstanbul Üniversitesi/Çocuk Gelişim Bölümü'nde eğitim almaktadır ve ‘Aile Danışmanları Derneği’ üyesidir.

• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon