Tarihçe

Bebekliler Derneği 1995 yılında kurulmuştur. 2020 yılında çeyrek asırlık geçmişi ve 600'e yakın üyesiyle Türkiye'nin en köklü ve kurumsal semt dernekleri arasında yer almaktadır. Bebekliler Derneği, Boğaziçi Dernekleri Platformu (BODEP) üyesidir.

Bebekliler Derneği tarafından her yıl düzenlenen Bebek Şenliği ve Mavi Çocuk etkinlikleri uluslararası boyutta ses getirmektedir. Mavi Çocuk etkinliği Türkiye'den European Maritime Day üyeliğine kabul edilen ilk etkinlik olma özelliğini taşımaktadır.

2015 yılından başlayarak Bebek Semt Girişimi ile başta sosyal medya platformları olmak üzere kitlesel iletişim mecraları kullanılarak aktivist etkinlikler koordine edilmektedir.

Misyon

(1) Bebek'teki kültürel değerlerin ve tarihi eserlerin korunması ve yüceltilmesi için her türlü çalışmayı yapmak,

(2) Bebek sakinleri arasındaki dayanışmayı sağlamak, dostça ilişkilerin temelini atmak, ilişkileri pekiştirmek,

(3) Bebek sakinlerine rahatsızlık veren her türlü olgunun üzerine gitmek, çözüm yolları önermek, bu hususlarda görüş alış verişinde bulunmak, çözümüne katkıda bulunmak.

Vizyon

Yaşanılır bir İstanbul, huzurlu ve güvenli bir Bebek, hoşgörülü ve saygılı insanlar... Ve bu hedefle devamlı çalışacak olan Dünya'ya örnek bir Dernek.

• Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon